EV100. Ülle Saatmäe “Vaateväli”. Näitus galeriis Positiiv 25.-30.09.17

Galerii Positiiv avab sügishooaja Ülle Saatmäe isiknäitusega “Vaateväli” 12. septembril kell 18.00-20.00. Näitus kuulub EV100 kunstiprogrammi “Sada kunstimaastikku” ja jääb avatuks kuni 30. septembrini 2017. 
Ülle Saatmäe esimesel isiknäitusel “Vaateväli” on loodud põnev dialoog kahe erineva meediumi, tekstiili ja foto vahel. Fotode sõnumi teisendamiseks loodud tekstiilinstallatsioon võimaldab vaatajal kaasa rännata kunstniku visuaalsel teekonnal kahemõõtmeliselt fotolt kolmemõõtmelisse galerii ruumi.
Peamiselt loodus- ja keskkonnafotograafiaga tegeleva kunstniku pildikeel on tundlik ja diskreetne. Eri aastaaegade valgusolusid oskuslikult pildistatavate objektidega sulandades toob ta esile looduse hingestatud olemuse või dramatiseerib looduskeskkonnas leiduvat inimtekkelist tausta.
Kunstnik on installatsiooni tekstiilide vävimisel kasutanud lisaks süneetilistele värvidele mustikaid, angervaksa, raudnaelu ja adru. Ülle Saatmäe (s 1966) on hariduselt tekstiilikunstnik, kes töötab igapäevaselt Disain Digestos disainerina ja õpetab Tartu Kõrgemas kunstikoolis tudengitele interjööritekstiili. Näitustel osalenud alates 1998. aastast.
Näituse kuraator ja kujundaja on galerii Positiiv galerist Kristel Schwede.
Galerii Positiiv osaleb näitusega „Vaateväli“ satelliidina XII Tallinna disainifestivalil Disainiöö (25.09.-30.09.17).
Galeriide Tallinna Teisipäeval, 26. septembril kell 17.00 kutsuvad kuraator Kristel Schwede ja kunstnik Ülle Saatmäe kunstihuvilisi näitusel „Vaateväli“ nüüdiskunsti eri meediumide piire ületavale ja ühendavale mõtterännakule.