Meeli Laidvee. Haagitud valik / Hooked Choice. 12.-30.11.18

Meeli Laidvee “Haagitud valik” galeriis Positiiv 12.-30.11.2018. Foto: Meeli Laidvee

Fotokunstnik Meeli Laidvee (s 1969) on koos modelli Andres Varustiniga ette võtnud teekonna, mis uurib keskealise mehe purunenud unistusi, eelarvamuste kütkest vabanemist, elurõõmu kinnipüüdmise erinevaid võimalusi ja leppimist reaalsusega.

Viimastel aastatel on Meeli tegelenud eelkõige projektidega, mis kompavad soorollide ähmaseid piire nüüdisajal. 2017. aasta kevadel nägi galeriis Positiiv tema fotolavastuste näitust „Valge naine“ (6.-27.03.18), mis uuris naiseks olemise erinevaid tahke unistustes ja tegelikkuses elegantses ning veidi iroonilises visuaalses keeles. 2017. suvel osales Meeli Laidvee kahe soorollide nihestatud piire kujutava fotoga Tallinn Art Week kunstifestivalil galerii Positiivi ühisväljapanekul „WoMan. Inimene sinu sees. Inimene sinu ees“ (17.06.17). Galerii Positiiv esindas käesoleva aasta juunis valikut kunstniku loomingust nüüdiskunsti messil ArtVilnius’18.

Meeli lõpetas 1993. aastal Tallinna Ülikooli kultuuriteaduskonna tantsujuhtimise erialal ja tegutses kaua aastaid tantsija ning kutselise koreograafina. Fotograafiaga hakkas tõsisemalt tegelema 2014. aastast. Koreograafi ja fotokunstnikuna tunneb ta huvi inimese keha ja selle kaudu lugude jutustamise vastu.

Näituse kuraator Kristel Schwede: “”Haagitud valiku” julgelt narratiivsed igapäevased stseenid ning kunstiajaloost tuttavad figuraalsed sümbolid suunavad kohati läbi musta huumori küsima inimeksistentsi igavikulisi küsimusi: mis on elu mõte ja kuidas leida tasakaal töö ja meelelahutuse, iseenda tõeliste vajaduste ning meelemürkide või meelelahutuskiirendite vahel.”

Galerii Positiiv osales valitud fotodega seeriast “Haagitud valik” Pariisi nüüdiskunsti messil P/CAS (18.-21.10.18).

Meeli fotokunsti ja inspiratsioonilugusid on avaldatud ajakirjas Positiiv:
Laidvee, M. Valge naine. Positiiv 28/2017,
Laidvee, M. Mugavusstsoonist väljas. Positiiv 30/2017,
Laidvee, M. Haagitud valik. Positiiv 34/2017.