Fotovõistluse “Kalamaja hetked” võidutööd

Positiivi toimetus on alates 2014. aasta sügisest tegutsenud Kalamajas. Linnaosa loominguline, toimekas ja samas kodune õhkkond on olnud väga inspireeriv. Mõtlesime, et uurime välja, kuidas näevad Kalamaja selle elanikud ja fännidest külalised, ning otsustasime asumifestivali „Kalamaja päevad 2015” raames korraldada fotovõistluse.
Leidsime kaaskorraldajaks tegusad partnerid. Märt Haamer ja Liis Mutli Overall Pro Shopist ning Signe Povar Canonist panid omalt poolt välja peaauhinna, kaamera Canon PowerShot SX510 ning aitasid trükkida fotovõistluse plakateid ja võidutöid. Sten Svetljakov aitas tutvustada fotovõistlust Põhja-Tallinna Sõnumites ja linnaosa vanem Karin Tammemägi kuulus fotovõistluse žüriisse.
Positiivi esimene fotovõistlus „Kalamaja hetked” toimus tänavu 1. aprillist 10. maini. Kõik võistlusel osalenud 104 fotot olid omamoodi erilised ja andsid edasi pildistajate armastust Kalamaja vastu. Võidutööd valis välja žürii koosseisus Liis Mutli (Overall Pro Shop), Signe Povar (Canon), Karin Tammemägi (Põhja-Tallinna linnaosa vanem), Mari Volens (noorte nüüdiskunstnike ühendus Rundum), Katrina Tang (fotograaf ja Kalamaja elanik), Annika Haas (Positiivi dokumentaalfotograafia toimetaja).

*
Esikoha ja peaauhinna võitis Triin Mägi „Viiuldaja”. Autor on „Viiuldaja” fotolugu kirjeldanud järgmiselt: „Kalamaja päevad 2014. Jalutasime mööda väikest aeda, kus kõikjal rippusid maalid ja joonistused. Ning järsku kostis meie pea kohalt imeilus viiulimuusika …”

viiuldaja_sarcasticat

*

Teise koha võitis Erik Peinari „Kopli tramm”.

kopli tramm_ericsen

*

Kolmandat ja neljandat kohta jagasid Tiina Muts („Puhkehetk merepäevadel”)

puhkehetk merepaeval_Tiina

ja Reet Sau („Teoteater”).

teoteater_RS

*

Žürii andis ühehäälselt huumori eripreemia Mari-Liis Heinsaare tööle „Troopiline Patarei”.

troopiline patarei_siisi

*

Rahvahääletuse lemmik oli Katrina Kakkumi ja Kaidi Toomsalu „Puhkehetk Soo tänava nurgal”.

Pilt2

Peaauhind antakse võitjale üle Kalamaja päevadel, 16. mail 2015 kell 12.00 Kotzebue ja Vana-Kalamaja nurgal asuval laval.

Kõik auhinnalised kohad saavad Positiivi aastatellimuse. Võidutööd ilmuvad juuni alguses suve Positiivis (18/2015).